De VVU zet zich in om de gezamenlijke belangen van de Urker visindustrie te waarborgen, waardoor de aangesloten leden één geluid kunnen laten horen op de onderwerpen die de lokale visindustrie raken. Daarbij laat zij zich op de nationale en internationale onderwerpen vertegenwoordigen door de Visfederatie, waarvan de VVU een dragende organisatie is. Leden van de VVU zijn daarom automatisch lid van de Visfederatie en maken gebruik van de diensten die zij levert.
Het VVU-bestuur houdt zich in de praktijk hoofdzakelijk bezig met de volgende thema’s.
“Ondanks dat de internationalisering van de Urker visindustrie steeds sneller gaat, is een goede relatie met onze eigen vissers van groot belang. We hebben elkaar nog steeds nodig.”
secretaris
“Je hebt een sterk collectief nodig om ambitieuze projecten van de grond te krijgen, zoals de benutting van restwarmte of hergebruik van proceswater. De VVU is zo’n collectief.”
penningmeester
“Meer dan ooit is het van belang dat we onze gezamenlijke belangen goed laten vertegenwoordigen. De VVU en de Visfederatie zijn daardoor onmisbaar voor de Urker visindustrie.”
bestuurslid VVU
2e voorzitter Visfederatie
De VVU is een van de dragende organisaties van de Visfederatie, waarvoor de leden via de VVU ook contributie afdragen. De Visfederatie behartigt de belangen van de Nederlandse visgroothandel en verwerkende industrie op nationaal en internationaal niveau. De vissector is een dynamische sector waarbij de Visfederatie inspeelt op actuele ontwikkelingen en haar leden ondersteunt op diverse gebieden. De Visfederatie lobbyt actief in Den Haag en in Brussel via de Europese koepel-organisatie voor vishandelaren en verwerkers, AIPCE-CEP. Daarnaast zorgt zij voor informatievoorziening en het leveren van verschillende diensten aan haar leden.
Bezoekadres:
Het Spijk 18b te Urk
Postadres:
Postbus 8, 8320 AA te Urk